Rólunk

Üdvözöljük pincészetünkben, ahol a borászati hagyományok és a biogazdálkodás találkoznak. Generációkon átívelő szőlőtermesztési és borászati tapasztalataink gyökerei mélyen a családi múltba nyúlnak vissza, édesapánktól örökölve tudásunkat és szenvedélyünket. A gyermekkortól kezdődően részt vettünk a szüretelésben és a borkészítésben, így szilárd alapot nyújtva a ma már saját nevünkkel fémjelzett pincészetnek.

A szívünkhez közel álló peszeki szőlőterületet szüleink vásárolták meg, köszönhetően édesanyánk helyi származásának és édesapánk mély borkészítési szenvedélyének. Iskoláink befejezése után, testvéremmel együtt teljes szívvel és elkötelezettséggel csatlakoztunk a vállalkozáshoz, és azóta is közösen dolgozunk a bioborok készítésén, kizárólag bio szőlőt és engedélyezett eszközöket használva.

Büszkék vagyunk arra, hogy pincészetünk története az 1600-as évekig nyúlik vissza, és kapcsolódik a történelmi Eszterházy családhoz. A második világháború után a pince állami tulajdonba került, majd a 2000-es évek elején családunk megmentette és felújította azt, beleértve a híres Peszeki Leányka szőlőültetvényeket is.

Pincészetünkben különleges figyelmet fordítunk a borok minőségére és a biogazdálkodásra. Büszkén kínáljuk a Peszeki Leányka, Olaszrizling, Zöld Veltelíni és Cabernet Sauvignon borainkat, valamint a gyümölcsborok széles választékát, melyek készítéséhez csak a legjobb minőségű, vegyszermentes alapanyagokat használjuk.

Nem csak a borokra, hanem a vendégeink kényelmére is nagy hangsúlyt fektetünk. Panziónkban a borokhoz és a szőlőhöz kapcsolódó szobákat kínálunk, és a helyi történelemmel kapcsolatos dokumentumokkal, fotókkal díszített kóstolóhelyiséget biztosítunk vendégeinknek. A pandémia után ismét szeretettel várjuk a borkóstolókat, esküvőket és családi ünnepségeket, hogy vendégeink a mi családi otthonunkban is otthon érezhessék magukat.